Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Ody δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας» – Διαφορετικές εκδοχές της ΕΛΑΣ και των ιδιοκτητών για το πώς κατέληξε νεκρός ο σκύλος

Ο Ody πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός χθες, στην ταράτσα πολυκατοικίας που διέμενε στο Γαλάτσι, από αστυνομικό. Αυτά είναι τα μόνα, ίσως στοιχεία, στα οποία συμπίπτουν οι απόψεις των δύο πλευρών για το τι πραγματικά συνέβη και πώς είχε η αλληλουχία των γεγονότων που είχε σαν τελικό αποτέλεσμα ένας σκύλος να χάσει τη ζωή του από σφαίρα.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι άνδρες της εκλήθησαν στην πολυκατοικία στο Γαλάτσι μετά από καταγγελία γειτόνισσας για την παραμονή δύο δεσποζόμενων σκύλων στην ταράτσα. Εκεί, κατά την ΕΛΑΣ υπήρξε ένταση μεταξύ της γειτόνισσας που έκανε την καταγγελία και του ιδιοκτήτη των σκύλων, οι αστυνομικοί παρενέβησαν και ο σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε τον αστυνομικό ο οποίος τότε τράβηξε πιστόλι και σκότωσε τον σκύλο.

Η πλευρά των ιδιοκτητών του σκύλου παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εκδοχή, από το λόγο που εκλήθη η αστυνομία έως το πώς κατέληξε νεκρός ο Ody. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες η αστυνομία εκλήθη για κάποια διαφορά για τα κοινόχρηστα που υπήρχε με την καταγγέλλουσα, ενώ ο αστυνομικός πυροβόλησε χωρίς να υπάρχει λόγος και ενώ ο σκύλος κατευθυνόταν προς το μέρος του κουνώντας παιχνιδιάρικα την ουρά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Η πλευρά των ιδιοκτητών του σκύλου

«Για φόνο» κάνει λόγο η ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Γράφει στην πρώτη ανάρτησή της στο Facebook:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας….πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ…θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι’αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά!»

Σε νεότερη ανάρτησή της αναφέρει:

«Τελευταία ενημέρωση. Πράξαμε τα νόμιμα και τα δέοντα που δικαιούμαστε σαν Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας. Δε θα προβώ να διαπληκτιστω με κανέναν που δε με γνωρίζει προσωπικά. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά κι εμένα και το πώς έχω τα παιδιά μου, το τι παιδιά έχω και το σπίτι μου και τα πάντα. Επίσης πολλοί από δω ξέρουν αν έχω τρέξει σε περιστατικά αν έχω βοηθήσει και πόσα πρώην αδεσποτακια έχουν βρει τη πραγματική τους οικογένεια από μένα. Δε θα μπω καν στη διαδικασία για το αν αγαπούσαμε το σκυλί μας και για το αν είμαστε άξιοι να το έχουμε. Μόνο και μόνο που μερικοί κάνετε τέτοιου είδους σχόλια είναι απλά σαν να νομιμοποιειτε την παράνομη οπλοχρησία του αστυνομικού που πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά, νομιμοποιειτε την υπέρβαση άμυνας χωρίς την αντίστοιχη απειλή, νομιμοποιειτε το φόνο και την απευθείας εκτέλεση χωρίς καμία κλιμάκωση σε μια κατάσταση ανάγκης όπως προϋποθέτει ο νόμος. Σκεφτείτε τι είδους αστυνόμευση θέλετε, σκεφτείτε που δίνεται όπλα. Στην ταράτσα ήταν τόσα άτομα αν η σφαίρα που ήταν διαμπερές το τραύμα εξοστρακιζόταν σε ένα κάγκελο σε κάτι άλλο και πήγαινε σε άνθρωπο τώρα θα θρηνουσαμε κι άλλα θύματα. Κι όλα αυτά γιατί?? Για μια αστική διαφωνία για κοινόχρηστα και για κάποιον ανεγκεφαλο που έκρινε ότι έπρεπε να τραβήξει οπλο και να εκτελέσει ένα σκυλί που τον πλησίασε κουνώντας την ουρά του!! Ο Αλέξης ….κρατούσε μπουκαλάκι νερού, ο Ody είχε δόντια….κανένας από τους δυο όμως δεν είχε όπλο, κάνεις τους δεν είχε σφαίρες!! Από την άλλη μεριά ο αστυνομικός είχε γκλοπ, είχε τα χέρια του, τα πόδια του ντυμένα με άρβυλα είχε και όπλο και μόνο αυτό χρησιμοποίησε χωρίς δεύτερη σκέψη!! Όποιος μπορεί…ας κοιμηθεί!! Καλό σας βράδυ!».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA