Newstrack

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε από «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Χτες Παρασκευή ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του Μάθιου Πέρι, στα 54 χρόνια του, σχεδόν δύο μήνες από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός, στην πισίνα του σπιτιού του. 

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε από «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Δεν είναι σαφές ο τρόπος χρήσης της ουσίας. Ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης επίσης αναφέρονται ως παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του ηθοποιού. 

Στην ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του «Τσάντλερ Μπινγκ»- όπως έγινε γνωστός από τα Φιλαράκια  χαρακτηρίζεται ως ατύχημα. Υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου και η είδηση σκόρπισε θλίψη. 

Πριν από τον θάνατό του, ο Μάθιου Πέρι έκανε θεραπεία με έκχυση κεταμίνης. Όμως, το τελευταίο διάστημα είχε μειώσει τη δόση και η τελευταία που έλαβε ήταν 1,5 εβδομάδα προτού πεθάνει.

Κάτι που, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημαίνει ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του δεν οφειλόταν σε αυτή τη δόση, καθώς η ουσία εξαφανίζεται από τον οργανισμό και ανιχνεύεται μόνο εντός 3-4 ωρών. Ακόμη, σημείωσε πως τα επίπεδα που ανιχνεύθηκαν στο αίμα του Μάθιου Πέρι αντιστοιχεί στην ποσότητα που θα χρησιμοποιούνταν σε γενική αναισθησία. 

«Στα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν στο αίμα του, οι κύριες θανατηφόρες επιπτώσεις θα ήταν τόσο η υπερδιέγερση του καρδιαγγειακού όσο και η καταστολή του αναπνευστικού», αναφέρει ο ιατροδικαστής.  

Πηγή

Δημήτρης Πάντσος

Share
Published by
Δημήτρης Πάντσος