Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο κ. Βαρουφάκης θα προχωρήσει στην επανεξέταση των αδειών για το διαδικτυακό στοίχημα

Ο χώρος του διαδικτυακού στοιχήματος θυμίζει τα τηλεοπτικά μέσα, καθώς υπάρχουν 24 επιχειρήσεις διαδικτυακού στοιχήματος που λειτουργούν ως off shore εταιρίες με προσωρινές άδειες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν όλες οι σχετικές άδειες.

Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εκτενώς εάν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται στις άδειες, δηλαδή εάν έγιναν οι επενδύσεις που είχαν δεσμευτεί να κάνουν, εάν τέθηκαν οι κανόνες που ήταν συμβατικές υποχρεώσεις των αδειούχων και τέλος εάν υπάρχει η ανάλογη μέριμνα για τους παίκτες που έχουν εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια.

O κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί κοινωνική και οικονομική μελέτη των επιπτώσεων του τζόγου στην κοινωνία και όπως λέει χαρακτηριστικά «αυτό πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουμε στο να αλλάξει». Επισήμανε ακόμη ότι «αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος, η ιδέα ότι θα κερδίσω κάτι από το τίποτα δημιουργεί παθογένειες που μεταδίδονται στην κοινωνία».

Τέλος ο υπουργός εισηγήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, ο οποίος και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη