Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Γούντι Άλέν «θλίβεται» για τον παραγωγό Γουάινστιν

Ο Γούντι Άλεν δήλωσε σήμερα ότι «θλίβεται» για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση και χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση των γυναικών που έπεσαν θύματα του Αμερικανού κινηματογραφικού πραγωγού.

«Όλη η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι θλιβερή για όλον τον κόσμο», είπε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. «Είναι τραγική για τις καημένες τις γυναίκες που εμπλέκονται, θλιβερή για τον Χάρβεϊ, η ζωή του οποίου συγκλονίστηκε τόσο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν νικητές σε κάτι τέτοιο, είναι απλώς πολύ, πολύ θλιβερό και τραγικό για τις καημένες τις γυναίκες που τα βίωσαν όλα αυτά», συνέχισε ο Άλεν.

Ο σκηνοθέτης κατηγορήθηκε τη δεκαετία του 1990 για σεξουαλική κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου, της υιοθετημένης κόρης του, όταν ήταν παιδί. Ένας δικαστής των κοινωνικών υπηρεσιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορία, που διατυπώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη του με τη Μία Φάροου για την επιμέλεια των παιδιών τους, δεν αποδείχτηκε. Όμως το 2015 η Ντίλαν Φάροου, σε ανοιχτή επιστολή της στην εφημερίδα New York Times, επανέλαβε τις κατηγορίες τις οποίες ο Γούντι Άλεν χαρακτήρισε «ψευδείς και επαίσχυντες».

Πέρσι, ήταν η σειρά του δημοσιογράφου Ρόναν Φάροου, γιου του Γούντι Άλεν, να καταγγείλει με άρθρο του στο Hollywood Reporter τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης για το παρελθόν του πατέρα του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μάρθα Φύλλου