Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Drake έσπασε το ρεκόρ του Michael Jackson

Ο Drake συγκέντρωσε ένα σύνολο 13 υποψηφιοτήτων για τα American Music Awards τη Δευτέρα, χάρη στο νέο του άλμπουμ, Views, σπάζοντας ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον με 11 υποψηφιότητες σε ένα χρόνο, το 1984, όταν ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα χάρη στο άλμπουμ του Thriller.

Η Rihanna πήρε επτά υποψηφιότητες και η Adele και ο Justin Bieber έχουν από πέντε. Η Beyoncé και οι Chainsmokers έλαβαν τέσσερις υποψηφιότητες ο καθένας. Ο Bryson Tiller, οι Twenty One Pilots, η Carrie Underwood, ο Fetty Wap και ο Weeknd κέρδισαν τρεις υποψηφιότητες ο καθένας.

Υποψήφιοι για τον καλλιτέχνη της χρονιάς είναι οι: Adele, Beyoncé, Bieber, Drake, Selena Gomez, Ariana Grande, Rihanna, Twenty One Pilots, Carrie Underwood και ο Weeknd. Οι 10 υποψήφιοι θα πρέπει να μειωθούν κατά το ήμισυ από 14 Νοεμβρίου βασιζόμενοι σε ψηφοφορίες του κοινού. Η ψηφοφορία για τον καλλιτέχνη του έτους θα κλείσει 17 Νοέμ.

Υποψήφιοι για το νέο καλλιτέχνη της χρονιάς είναι οι: Alessia Cara, Chainsmokers, DNCE, Shawn Mendes και Zayn. Δεν υπάρχει κατηγορία για το τραγούδι της χρονίας φέτος. Αντί αυτού  θα καταβληθούν τιμές για καλύτερο τραγούδι στις κατηγορίες του ποπ / ροκ, του country, του rap / hip-hop και του soul / R & B.

Οι υποψηφιότητες βασίζονται σε μια μέθοδο μέτρησης που περιλαμβάνει πωλήσεις, airplay και κοινωνική δραστηριότητα που παρακολουθούνται από το περιοδικό Billboard και τους συνεργάτες της. Οι νικητές καθορίζονται από τις ψήφους των θαυμαστών στην ιστοσελίδα του σόου ή μέσω του Facebook και του Twitter.

Πέρυσι, οι One Direction βραβεύτηκαν ως καλλιτέχνες της χρονιάς, το Blanc Space της Taylor Swift στέφθηκε το τραγούδι της χρονιάς και ο Sam Hunt ονομάστηκε ο καλύτερος νέος καλλιτέχνης.

Τα βραβεία θα μεταδοθούν ζωντανά στις 20 Νοεμβρίου από το Microsoft Theater στο Λος Άντζελες.

Πηγή: The Guardian

POPAGANDA