Categories: ΕΛΛΑΔΑ

O Διεθνής Τύπος για το Eurogroup

Οι αναφορές του διεθνούς τύπου για το Eurogroup:

Το Associated Press μεταδίδει δηλώσεις δυσαρέσκειας αξιωματούχου από την ευρωζώνη, ο οποίος κρίνει «πολύ λίγες» και «πολύ αργοπορημένες» τις ελληνικές προτάσεις. Η ίδια πηγή σημειώνει βέβαια πως οι επιπλέον δεσμεύσεις της Αθήνας δεν θα πρέπει απαραίτητα να αφορούν σε «μέτρα λιτότητας». 

Η γαλλική Le Monde πάντως σημειώνει πως «είναι ξεκάθαρο πως η Γερμανία, ειδικά ο Σόιμπλε, δεν εκτίμησε τις δηλώσεις των τελευταίων ωρών σύμφωνα με τις οποίες μια συμφωνία ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Η δημοσίευση λοιπόν της FAZ σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι ένα μέσο για να ασκήσει επιπλέον πιέσεις».

Η Guardian μεταδίδει τώρα πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η Τρόικα ετοιμάζει ένα προσχέδιο της έγγραφης απάντησης της στις ελληνικές θέσεις και τα όσα παραπάνω πρέπει να προσφέρει η Αθήνα.  Πάντως, από τις ίδιες πηγές της βρετανικής Guardian, δεν βρισκόμαστε καθόλου κοντά σε μια συμφωνία. Τουλάχιστον όχι απόψε. Η τελική απόφαση θα περάσει ίσως στο επίπεδο αρχηγών στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. 

Το BBC αναφέρει πως ζητείται από την Ελλάδα να δώσει περισσότερα στο πεδίο της οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων και στα εργασιακά. Επίσης, ζητούν να περάσουν σχετικά νομοσχέδια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να δείξουν πως είναι σοβαροί. 

Η συνεργάτης των FT και του περιοδικού Forbes, Frances Copola, αναφέρεται στο twitter στο παιχνίδι εντυπώσεων του Γερμανού υπουργού οικονομικών, ο οποίος διέρρευσε όπως αναφέρει το κείμενο περί Grexit, την ώρα του eurogroup, χωρίς να έχει όμως το σθένος να το εκφράσει ανοιχτά ο ίδιος στο τραπέζι. 

«Εξοργιστικό. Ο Σόιμπλε θα έπρεπε να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις. Δεν είναι αξιόπιστος».

POPAGANDA