Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αξιωματούχος της UEFA τόνισε ότι όσοι διώκονται για κακουργηματικές πράξεις θα αποκλείονται από την Ευρώπη

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γενικού γραμματέα της UEFA Tζιάνι Ινφαντίνο και του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, τέθηκε το ερώτημα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κ. Ινφαντίνο σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τους παράγοντες που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

Ο αξιωματούχος της UEFA έδωσε ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας: «Βάσει του κώδικα ηθικής, τους αποκλείουμε» και πρόσθεσε ότι «η UEFA βάσει καταστατικού, δεν περιμένει τη δίκη, αλλά αποκλείει από το ποδόσφαιρο τους κατηγορούμενους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επιπλοκή για τις ομάδες».

Όσον αφορά τις εξελίξεις και τις ενέργειες που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Ινφαντίνο φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος μιας και είπε ότι η διαφθορά είναι μείζον ζήτημα στην Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό διαπιστώνεται ότι η UEFA έχει τη λίστα των κατηγορουμένων και την παρέδωσε προς εξέταση στην κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που η ομοσπονδία έχει απτά στοιχεία στα χέρια της μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση. Να τονιστεί πως η UEFA έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια και να αποσύρει μια ποδοσφαιρική ομοσπονδία εφόσον υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει σκάνδαλο διαφθοράς, και αν κάτι τέτοιο γίνει τότε αντικαθιστά τους παλιούς με δικά της πρόσωπα.

Η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε θέση σε όσους μιλούν για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας. Συγκεκριμένα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή ψευδή και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα ενημερώνουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι οι συκοφάντες οδηγούνται σε καθημερινή βάση στα δικαστήρια που είναι και ο φυσικός τους χώρος. Ο Ολυμπιακός για άλλη μια χρονιά ετοιμάζει το πλάνο του για την κατάκτηση του επόμενου Πρωταθλήματος και την παρουσία του στους ομίλους του Champions League, όσο οι άλλοι κάνουν όνειρα θερινής νυκτός».

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη