Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο αποχαιρετισμός του Αλέξανδρου Ψυχούλη στον Παναγιώτη Τέτση

Ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης αποχαιρέτησε τον δάσκαλό του Παναγιώτη Τέτση που «έφυγε» στις 5 Μαρτίου, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο instagram, την οποία συνόδευσε με το εξής σχόλιο: 

«Ο gentleman Παναγιώτης Τέτσης πέθανε χορτασμένος.

Όταν τον είχα δάσκαλο στη σχολή τον αμφισβήτησα όσο αμφισβητούσα τον πατέρα μου. Είχαν κι οι δύο αυτή την εκτός τόπου και χρόνου –θεωρούσα- εμμονή με την τοπιογραφία. Όσο κι αν προσπαθούσα μου ήταν αδύνατον να καταλάβω πως σήμερα ένας καλλιτέχνης μπορεί να έχει την πίστη πως θ’ αναμετρηθεί με τα τοπία και θα νικήσει.

Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ, δεν ήταν άνθρωπος που τσακωνόταν αλλά παρά τις αντιδράσεις μου στο να παίξω το ρόλο του μαθητή του δεν έπαψε να προσπαθεί. Την τακτική του την κατάλαβα πολύ αργότερα φυσικά. Άρχιζε κερνώντας με ένα ουίσκι στην αυλή του αρχοντικού Τομπάζη στην Ύδρα. Μετά ένα δεύτερο. Μετά έλεγε: δεν πάμε να μαγειρέψουμε κάτι. Ό,τι θα μου δίδασκε για την Τέχνη μου το δίδαξε μέσω της γαστρονομίας και της μαγειρικής. Το σεβασμό στο υλικό, την οικονομία, το ρυθμό, την ειλικρίνεια. Θυμάμαι απ’ έξω την συνταγή του για τα τέλεια σιφνέικα ρεβίθια και τον τέλειο κεφτέ. Μπορώ να τα μαγειρέψω και να τον φέρω πίσω στη ζωή όποτε θέλω»

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA