Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ντάισελμπλουμ:Περιμένουμε τις νέες προτάσεις της Ελλάδας

Μόλις πριν από λίγο τελείωσε, ίσως το πιο κρίσιμο για την ιστορία της Ελλάδας, Eurogroup. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε σε δηλώσεις.

Tο Eurogroup θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και ζήτησε τώρα νέο γραπτό αίτημα-κείμενο για να συζητηθεί άμεσα, μετά τη σημερινή παρουσίαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης. Δεν γνωρίζουμε επίσημα αν η ελληνική πλευρά είχε καταθέσει τις προτάσεις στο Euro Working Group που προηγήθηκε, για να συζητηθεί σε επίπεδο τεχνοκρατών. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επίσης, δεν σχολίασε αν η πλευρά των Ευρωπαίων υποδέχθηκε θετικά ή όχι, τις θέσεις μας.

Η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ:

«Πιστέψαμε πως θα υπήρχαν γραπτές προτάσεις. Θέλουμε νέο κείμενο που θα αποσταλεί. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι περιορισμένος ο χρόνος. Δεν θα δώσουμε σινιάλο στην ΕΚΤ εμείς γιατί είναι ανεξάρτητη. Εκείνη αποφασίζει. Θέλω να ελπίζω πως αύριο το πρωί θα έχουμε τη νέα αίτηση και από εκεί και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και έτσι θα αρχίσουμε πάλι επίσημα τη διαδικασία όπως οφείλουμε».

POPAGANDA