Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Θα αλλάξει στάση η Πολωνική κυβέρνηση για τον νόμο των αμβλώσεων;

Μετά το κύμα αντιδράσεων ενάντια στον νόμο της Πολωνικής κυβέρνησης για τις εκτρώσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο η Πολωνική κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει την απόφασή της. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τις 100.000 γυναίκες που κατέβηκαν σε γενική απεργία και συνεχείς διαδηλώσεις στην προσπάθειά τους να εναντιωθούν στον τυραννικό νέο νόμο. 

Ο Jarosław Gowin, υπουργός Επιστήμης και Εκπαίδευσης, δήλωσε πως η κίνηση του γυναικείου κινήματος έκανε τους υπεύθυνους της κυβέρνησης να σκεφτούν καλύτερα και τους έδωσε ένα μάθημα ανθρωπισμού. Η είδηση αυτή πρέπει να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες της Πολωνίας, οι οποίες για χρόνια αναγκάζονταν να ταξιδεύουν στη Γερμανία για να μπορέσουν να υποβληθούν σε επέμβαση διακοπής κύησης. Περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας, εμβρυακής βλάβης και κινδύνου για τη ζωή της μητέρας ήταν οι μόνες μέχρι σήμερα στις οποίες επιτρεπόταν η επέμβαση. 

Σύμφωνα, με δημοσκοπήσεις μόλις το 11% του πληθυσμού στήριζε την υιοθέτηση αυστηρότερης νομοθεσίας. Σχεδόν οι μισοί τάσσονταν υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας νομοθεσίας ενώ το 1/3 των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ ενός νέου νόμου που θα επιτρέπει σε περισσότερες γυναίκες να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ποια ακριβώς θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης. 

Πηγή: Dazed

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι