Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νόαμ Τσόμσκι: «Η Τρόικα είναι αφιερωμένη στον άγριο ταξικό πόλεμο και την καταστροφή του ΣΥΡΙΖA»

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, καταγγέλοντας τους θεσμούς για την εκβιαστική στάση τους, σχολιάζει αποκλειστικά στην Popaganda το «σφυροκόπημα» της ελληνικής πλευράς στο πρόσφατο Eurogroup και τον επαχθή καρπό του, το Μνημόνιο 3.

«Η Τρόικα είναι αφιερωμένη στον άγριο ταξικό πόλεμο και την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο κορυφαίος διανοητής. «Στόχος της είναι να καταστεί ξεκάθαρο στους Ευρωπαίους ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν οποιεσδήποτε συναισθηματικές σκέψεις περί Δημοκρατίας αλλά και κάθε ιδέα μη τήρησης των επιταγών των τραπεζών του Βορρά, οι οποίες κερδίζουν από τα “πακέτα διάσωσης” προς την Ελλάδα που καταλήγουν στις τσέπες τους.»

Είχε εναλλακτική ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δέχεται τη σκληρή κριτική μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ψηφοφόρων του ΟΧΙ, από το μνημόνιο στο οποίο συναίνεσε; Είναι εύκολο να κάνεις κριτική, αλλά τι εναλλακτικές έχει ο Τσίπρας όταν δεν έχει την ευρωπαϊκή λαϊκή υποστήριξη; Η απροθυμία των Ευρωπαίων να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες είναι ντροπιαστική. Είναι ακόμη ένα έγκλημα στην άσχημη ιστορία της υφηλίου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον φορέα εκποίησης της δημόσιας ελληνικής περιουσίας, που επιβάλλει το Μνημόνιο 3; Αποτελεί μέρος της θηριωδίας σε βάρος της Ελλάδας.

Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

Share
Published by
Ιωάννα Κλεφτόγιαννη