Για δύο βράδια, συγκεκριμένα στις 15 και 16 Μαρτίου ο Mario Pérez Sánchez, ένας από τους σπουδαίους δημιουργούς της περουβιανο – ιαπωνικής (Nikkei) θα βρίσκεται στην Αθήνα. Και αυτή τη φορά ως προσκεκλημένος του εστιατορίου Nikkei και του chef Θάνου Στασινού. Οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες της γαστρονομίας θα επιμεληθούν ένα ξεχωριστό μενού 13 πιάτων.
Η συνάντηση αυτή έχει τίτλο «Nikkei Nomads» και στόχος είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου, πάντα υπό το πρίσμα της Nikkei γαστρονομικής φιλοσοφίας. Δεδομένης της περσινής επιτυχημένης επίσκεψης του Sánchez, η οποία υπήρξε ενδεικτική της τεχνικής και της αισθητικής του, η προσεχής συνεργασία με τον Θάνο Στασινό αναμένεται με ανυπομονησία. Υπενθυμίζεται ότι ο Περουβιανός μάγος έχει δουλέψει με τους αδερφούς Adria στα 41° και Pakta, αφήνοντας έντονες εντυπώσεις, ενώ σήμερα στο εστιατόριο Leka στη Βαρκελώνη έχει καταπιαστεί με τη δημιουργία αυτού που αποκαλείται «νέο τροπικό φαγητό» και το οποίο βασίζεται στην αξιοποίηση των εποχικών υλικών σε ρυθμούς που προστάζουν οι λατινοαμερικάνικες καταβολές του. Έχοντας πρωτοστατήσει σε θέματα δημιουργικότητας, δεν είναι τυχαίες οι συμμετοχές του σε workshops του πρωτοποριακού ινστιτούτου Rmhar, ενώ έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει για τη σύνδεση γαστρονομίας και πολιτισμού μέσα από το νέο του project με τίτλο Munay-ki, που παντρεύει το fine dining με τη δική του κουλτούρα, τις γεύσεις με το θέατρο, το design και τη μουσική.
Από την άλλη ο δικός μας Θάνος, head chef του εστιατορίου Nikkei και ιδρυτής της εταιρείας consulting 14 Incas, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στα Carlton και Ritz Carlton στην Βαλένθια και τις Κάννες, καθώς και στο Pacific Monte Carlo, στην Κηφισιά, αναμένει τη συνάντηση πιο ώριμος από ποτέ.
Το μενού θα συνοδεύεται από tailor made cocktails, προσεχτικά μελετημένα ώστε να αναδείξουν στο έπακρο τις δύο μοναδικές βραδιές, τα οποία θα επιμεληθεί η βραβευμένη ομάδα του Nikkei, ο Σπύρος Κερκύρας και η Μαίρη Ταλαιπώρου.
Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366