Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Netflix: Τι κάνει τους νέους να πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους τούς «βλέπει σοβαρά»;

Φτάνει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είναι έχουμε μία καλή ευκαιρία για να δούμε πώς η σημερινή νεολαία αντιλαμβάνεται την έννοια του «έρωτα» και της «σταθερής σχέσης».

Μήπως πλέον αρκεί να δώσεις τον κωδικό σου στο Netflix για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευθεί; Μάλλον ναι, τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Netflix, το 51% των ανθρώπων ηλικίας 18-39 θεωρεί ότι το να δώσεις σε κάποιον τον κωδικό σου στο Netflix αποτελεί ένδειξη ότι «τον βλέπεις σοβαρά». Το 17% των συμμετεχόντων υποστήριξε ότι δεν θα έδινε στο σύντροφό του τον κωδικό του λογαριασμού του στο Netflix, εωσότου συνδεόταν μαζί του με όρκους αρραβώνα.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι ανακοινώνουν τον αρραβώνα τους στο Facebook. Σύμφωνα με το FB, οι ανακοινώσεις αρραβώνων στο κοινωνικό δίκτυο αυξάνονται κατά 50% την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και κατά 17% την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου (14-20 Φεβρουαρίου).

Η αλήθεια είναι ότι και η έννοια της σχέσης έχει επηρεαστεί από την «εισβολή» του ίντερνετ και των social media στην κοινωνική ζωή. Εκτός από το κωδικό Netflix, σημαντική ένδειξη για το ότι μία σχέση «έχει μέλλον» είναι, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, «το δημόσιο φλερτ στο Twitter», οι «selfies στο Instagram», «το ποστάρισμα στο λογαριασμό του συντρόφου στο Facebook», «η αμοιβαία διαγραφή του λογιαριασμού στο Tinder» και «η ανακοίνωση της σχέσης στο Facebook».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA