Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΝΕΟΝ: Σημαντικές οι δράσεις του για το 2016

Μια βεντάλια δράσεων για το 2016 ανακοινώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, ο οποίος στην τριετία 2012-2015 στήριξε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης µε δύο ετήσια προγράμματα για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής του Μουσείου και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά χρηματοδοτεί τη δραστηριότητα της Outset Ελλάδoς, παράρτημα του διεθνούς φορέα πολιτισμού Outset Contemporary Art Fund Αγγλίας, µε στόχο τη στήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών, νέων παραγωγών και νέων πρωτοβουλιών τέχνης τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό.

Για το 2016 στηρίζει:

Το Radio Athènes, ανεξάρτητο μη κυβερνητικό οργανισμό για τη σύγχρονη τέχνη. Για το 2016 το Radio Athènes παρουσιάζει τον Βαγγέλη Βλάχο.

Το State of Concept, γκαλερί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα, με σκοπό την προώθηση Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, τη λειτουργία του οποίου ο ΝΕΟΝ στηρίζει σταθερά από την ίδρυσή του. Για το 2016 το State of Concept φιλοξενεί τους καλλιτέχνες Jessica Warboys, Laure Prouvost, Jonas Staal, Alexander Tovborg, σε συνδυασμό με παράλληλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Μια Έκθεση Don’t Kill Bambi: the Studio 54 phenomenon repositioned at times of crisis, ιδέα και επιμέλεια Σταυρού Καβαλάρη. Η έκθεση θα αποτελείται από μεγάλης κλίμακας φωτογραφίες από το Studio 54, ενώ οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάμπουλης και Θάνος Κλωνάρης θα ερευνήσουν κοινωνικά θέματα, θέματα φύλου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την άνοδο των ναρκωτικών και της συμβίωσης πρωτοτύπων.

Το Assemblies Inc.: Ένα καλλιτεχνικό project, από τους καλλιτέχνες Τζένη Μαρκέτου και Ζάφο Ξαγοράρη, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Αθήνας (AB 5 to 6). Το Assemblies Inc. αποτελείται από σειρά προβολών και ηχητικού υλικού που σχετίζεται με τη γενική ιδέα της συνέλευσης. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ομάδες συζήτησης, υπό την καθοδήγηση της Yasmina Reggad, επιμελήτριας και συγγραφέως καθώς και της Νένας Πανουργία, ανθρωπολόγου, με σκοπό να φέρουν σε διάλογο ανεξάρτητα ιδρύματα και πρωτοβουλίες, κοινωνικούς ανθρωπολόγους και συλλογικότητες καλλιτεχνών.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης