Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νέο προσχέδιο του Eurogroup: Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ξεπερνούν τα 80 δις ευρώ

Νέο προσχέδιο του Eurogroup που διέρρευσε στον διεθνή Τύπο αναφέρει πως οι πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες ενός νέου προγράμματος της Ελλάδας κυμαίνονται μεταξύ 82 και 86 δις ευρώ, όπως έχει εκτιμηθεί από τους θεσμούς.

Το Eurogroup ζητά από τους θεσμούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης των χρηματοδοτικών αναγκών, μέσω ενός εναλλακτικού σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής, ή μέσω αύξησης των στόχων για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Η ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, κάτι που αποτελεί κυρίαρχο στόχο κάθε προγράμματος χρηματοδότησης, θα περιορίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Το Eurogroup αντιλαμβάνεται την ανάγκη για την κάλυψη των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, ανάγκη που απαιτεί την όσο το δυνατό ταχύτερη σύναψη νέου προγράμματος-μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ανέρχονται στα 7 δισ. ευρώ -μέχρι τις 20 Ιουλίου- και σε επιπλέον 5 δισ. ευρώ έως τα μέσα Αυγούστου.

Επί της ουσίας, το Eurogroup εμφανίζεται θετικό για τη σύναψη συμφωνίας – γέφυρα με την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας που υπολογίζονται στα 12 δισ. ευρώ έως τον Αύγουστο.

POPAGANDA