Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και καταιγίδες σε μεγάλο κομμάτι της χώρας το Σάββατο 13/01

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο στην διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα – τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά – βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα ορεινά – κυρίως στην Πάρνηθα – και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περιοχές στα βόρεια της Αττικής με χαμηλότερο υψόμετρο (άνω από τα 500 μέτρα). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ, από ανατολικές διευθύνσεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους, με ένταση 4 ως 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη, θα κυριαρχήσουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί, με ένταση 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 4 και 7 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παράκτια τμήματα) και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, δε από το από βράδυ και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από τα 100-200 μέτρα). Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί, με ένταση 3-5 και στα ανατολικά 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά (πάνω από τα 400 μέτρα). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 13 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές και από 4 ως 7-9 βαθμούς στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ανατολικοί – νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδιά ένταση.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα κυριαρχήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (από τα 200-300 μέτρα) της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Στα νότια, αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 13 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 4-6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι, στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ κατά τόπους. Στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ, όμως τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στις βορειότερες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA