Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν και χιόνια ακόμα και στην Αττική την Τετάρτη 20/12

Την Τετάρτη στο βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου τη νύχτα πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1.000 μέτρα) . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες  βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Χαλκιδική, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα νότια θα αυξηθούν και είναι πιθανό στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη, όπου τη νύχτα πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 που τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA