Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αλλαγές στα capital controls

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η τελευταία απόφαση εξαιρούσε την «είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους (σ.σ πελάτες των τραπεζών) − πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους − δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα».

Πλέον η κατάσταση έχει ως εξής: «Η δεύτερη υποπερίπτωση της περίπτωσης ια της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση θ΄ της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «ii) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους – πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό».

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τις συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων που πλέον επιτρέπονται, αρκεί το ποσό της κάθε συναλλαγής να μην είναι μεγαλύτερο από 5.000 ανά ημέρα και ανά πελάτη. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA