Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης διαψεύδουν τα περί αποχώρησής τους από τις εσωκομματικές εκλογές

Άξαφνα χτες βράδυ το προεκλογικό θερμόμετρο στη ΝΔ ανέβηκε απότομα αλλά με τρόπο που μάλλον οι Νεοδημοκράτες δεν θα το επιθυμούσαν. Τις φήμες για αποχωρήσεις υποψηφίων από την κούρσα της προεδρικής εκλογής με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας διαδέχτηκαν οι καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη για «προβοκάτσιες».

Το γαλάζιο παρασκήνιο αυτή τη στιγμή οργιάζει και το κυριότερο για τους βουλευτές της ΝΔ όπως λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι εξ’ αυτών είναι ότι «δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε», θέλοντας να σημειώσουν ότι δύσκολα μπορεί κανείς, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στη ΝΔ, να διακρίνει ανάμεσα στις δημοσιογραφικές πληροφορίες και στη διασπορά φημών.

Με βάση όλο αυτό το «νοσηρό», όπως το χαρακτήριζαν έμπειροι κομματικοί παράγοντες, κλίμα αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και εν συνεχεία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζονταν να εξετάζουν το σενάριο της αποχώρησής τους από την προεδρική εκλογή.

Τα τηλέφωνα μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ έσπασαν στην κυριολεξία, αρκετοί εκ των οποίων απευθύνονταν ακόμα και στους δημοσιογράφους για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει και να δουν αν ευσταθούν οι φήμες που κυκλοφορούσαν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε πρώτος να βάλει φρένο στη φημολογία και κατήγγειλε μέσω twitter «προβοκάτσια» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τη μία με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, την άλλη με προβοκάτσιες περί αποχωρήσεως… εντάξει παιδιά φοβάστε το καταλάβαμε… καλά κάνετε… στις 20 (σ.σ. Δεκεμβρίου)!».

Λίγη ώρα αργότερα ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Θόδωρος Αμπατζόγλου με sms προς τα στελέχη του κόμματος διέψευδε όλη αυτή τη φημολογία και επιχειρούσε να καθησυχάσει τα πνεύματα και να διώξει τον πανικό που προς στιγμήν είχε δημιουργηθεί. «Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά. Με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση, κάνουμε πάλι τη ΝΔ μεγάλη και δυνατή» ήταν το μήνυμα που λάμβαναν οι παραλήπτες από τον κ. Μεϊμαράκη.

Πάντως βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή η παρασκηνιακή μάχη «έχει αγριέψει επικίνδυνα» και εκφράζουν τους φόβους τους ότι δύσκολα μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση την επομένη των εκλογών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα της ΝΔ. Ειδικά μάλιστα αν χρειαστεί όπως είναι και το πιθανότερο, δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψηφίους.

Δεν περνάει απαρατήρητο δε, το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά υπαινίσσεται συνειδητή μεθόδευση καθώς συνέδεσε τη φημολογία αυτή με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών τις οποίες επίσης είχε καταγγείλει ως υπηρετούσες κύκλους που θέλουν «να επιβάλλουν αρχηγό στη ΝΔ».

Ενδεικτικό του όλου κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας – η υποψηφιότητα του οποίου έχει δεχτεί σφοδρά πυρά από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, υποχρεώνεται με κάθε ευκαιρία να παρέχει προσωπικές εγγυήσεις για την ενότητα της ΝΔ.  «Επειδή κάποιοι προσπαθούν να βάλουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζήτημα για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, τους απαντώ για ακόμα μια φορά και από το Κιλκίς: Η ΝΔ την επόμενη μέρα θα είναι ενωμένη και την ενότητα την εγγυώμαι προσωπικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται και αυτός σε πρόγραμμα περιοδειών και εμφανίσεων στα Μέσα Ενημέρωσης για τις ανάγκες του εσωκομματικού προεκλογικά αγώνα δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 20 Δεκεμβρίου ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης της ΝΔ με μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

POPAGANDA