Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικό αφιέρωμα στην Τζαζ τον Οκτώβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η σειρά συναυλιών Parklife που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του φετινού μας καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο ‘Τζαζ Μουσικές του Κόσμου’, δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά μουσικών συναυλιών με τίτλο ‘Τζαζ Διαχρονίες’ που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ακυκλοφόρητες συνθέσεις, αριστοτεχνικοί αυτοσχεδιασμοί και βραβευμένα έργα της διεθνούς τζαζ σκηνής συναντούν τις σύγχρονες αναγνώσεις της παράδοσης.

Parklife: Τζαζ Μουσικές του Κόσμου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 20.00, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Takis Barberis Group, Συμμετέχει ο David Lynch

Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos Group

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τέταρτου μέρους των συναυλιών Parklife, το Takis Barberis Group με τη συνοδεία του σαξοφωνίστα David Lynch θα παρουσιάσει περίτεχνες συνθέσεις μπλέκοντας funk, rock και αφρικανικούς ήχους με την ινδική, βαλκανική και ελληνική παράδοση, ενώ οι Dimitri Vassilakis και Nana Simopoulos υπόσχονται να προσφέρουν στο κοινό του ΚΠΙΣΝ μια πολυπολιτισμική μουσική περιπλάνηση στους new age και world jazz ήχους. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την εκφραστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τους ήχους του συγκροτήματος Primavera en Salonico θα ξεδιπλωθεί στο καταπράσινο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ η μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Tην ίδια ημέρα, οι Klezmer Yunan με τη θεατρική σκηνική παρουσία τους και το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο, υπόσχονται να παρασύρουν το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας σε μια γιορτή με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Τζαζ Διαχρονίες

Τον πετυχημένο κύκλο Parklife, διαδέχονται οι χορευτικές μελωδίες και οι χαρούμενοι ρυθμοί των ‘Τζαζ Διαχρονιών’, της νέας μουσικής ενότητας που ανοίγει στο ΚΠΙΣΝ, και προσκαλεί κάθε Παρασκευή τους επισκέπτες, σε μοναδικές τζαζ εμπειρίες. Το χρονικό της σύγχρονης ελληνικής τζαζ μουσικής καλεί το κοινό να γνωρίσει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ποικίλες αναγνώσεις στον χώρο της Αγοράς. Οι παραστάσεις –μουσικοί τόμοι προς ακρόαση- θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι Afrodyssey Orchestra, συνδυάζουν την Αφρικάνικη και την Ελληνική μουσική παράδοση, και ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο γνωστές μελωδίες της Αφρικανικής Ηπείρου. Στη συνέχεια, στις 14 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει η διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα Yiannis Kassetas Group, γεμίζοντας την Αγορά του ΚΠΙΣΝ με φανταστικές μουσικές εικόνες και ιστορίες, επηρεασμένες από τη Τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης αλλά και την παγκόσμια ποπ κουλτούρα. Την πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση, διαδέχονται οι εξωτικοί Happy Dog Project στις 21 Οκτωβρίου, και προσκαλούν το κοινό του ΚΠΙΣΝ σε πρωτόγνωρους μουσικούς πειραματισμούς, με funky, afro και hip-hop επιρροές. Ο Οκτώβριος κλείνει με τους ρομαντικά ενθουσιώδεις ήχους των Baby Trio στις 28 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν με εφηβικό ενθουσιασμό τις τζαζ συνθέσεις τους, υπό την καθοδήγηση του εμπνευστή του γκρουπ Γιώργου Κοντραφούρη.

Η είσοδος στις συναυλίες, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, είναι διαθέσιμες εδώ.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου