Categories: ΚΛΠ

«Βγαλμένη» από τα ράφια των φαρμακείων η νέα κολεξιόν της Moschino

Ο επικεφαλής του πολυκαταστήματος Nordstrom των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποσύρει τη νέα σειρά της Moschino από τα καταστήματά. Η νέα σειρά της Moschino αντλεί τη θεματολογία της από τα χάπια! Σφοδρή κριτική δέχεται η εταιρεία για αυτή της την επιλογή, καθώς όπως υποστηρίζεται ωραιοποιεί την κατάχρηση και την εξάρτηση από τα χάπια, τοποθετώντας τα στο προσκήνιο ως το νέο trend.

Η νέα συλλογή διαθέτει τσαντάκια και μεγάλες τσάντες που απεικονίζουν κουτιά από ηρεμιστικά. Το σλόγκαν της νέα καμπάνιας είναι  Just Say MoschiNO, το οποίο παραπέμπει στο σλόγκαν «Just say NO» της καμπάνιας κατά των ναρκωτικών το ’80. 

Ο σχεδιαστής Jeremy Scott είναι γνωστός για τις σκανδαλώδεις του δημιουργίες που προκαλούν αναστάτωση, όπως θήκες τηλεφώνων που απεικονίζουν πακέτα τσιγάρων. Ο σύμβουλος κατά των ναρκωτικών της Μινεσότα, Randy Anderson  θεωρεί όμως πως αυτή τη φορά ο σχεδιαστής το παράκανε. Αυτός είναι και ο λόγος που έκανε αναφορά στον ιστότοπο  Change.org με αίτημα την απόσυρση των εν λόγω κομματιών από την αγορά. 

Ο Anderson αναρωτιέται αν η εταιρεία κατανοεί το μήνυμα που η καμπάνια τους στέλνει σε όλους εκείνους που έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο από την εξάρτησή τους από τα χάπια. Η Αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε πρόσφατα πως οι στατιστικές δείχνουν συνεχή άνοδο στον αριθμό των εξαρτημένων από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο Scott από την άλλη μιλώντας στο Yahoo Style είπε ότι: «Είναι κυριολεκτικά μια καμπάνια από κάψουλες. Πάντα λέω πως η μόδα είναι το μόνο ναρκωτικό που κάνω. Αυτό με πάει παρακάτω.»

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι