Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ

«Με τους δανειστές είστε εσείς που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο», απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την δευτερολογία του στη Βουλή. «Εγώ δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε και πάλι υπέρ της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αν και ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κόβει τις επικουρικές κατά 70%. «Επιμένουμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος γιατί είναι ένα δίκαιο μέτρο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στους κομματικούς διορισμούς την περίοδο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εγώ δεν παραγνώρισα ποτέ ότι εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια. Δεν το έκρυψα και τολμώ να πω πως όταν δεν ήμουν υπουργός είχα κάνει και κριτική στη λογική των κομματικών ποσοστώσεων. Όμως όταν εσείς ξεπερνάτε τα όρια…». Μάλιστα υπογράμμισε ότι στο νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση που έχει κατατεθεί «βλέπω αρκετά θετικά στοιχεία».

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015 ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως «το συντομότερο ανέκδοτο που ακούσθηκε εδώ μέσα είναι τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας».

Προειδοποίησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι «θα έρθει η ώρα να μας απαντήσετε τι πραγματικά ισχύει από όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης και άλλοι υπουργοί σας. Θα έρθει η ώρα τους, δεν θα τα συζητήσουμε σήμερα».

POPAGANDA