Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο 11/07

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά Ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι που στο Αιγαίο θα φθάνουν βαθμιαία τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με πρόσκαιρες βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 και κατά τόπους στα νότια 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA