Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια καλλιτέχνης «σκαλίζει» τις ηδονιστικές στιγμές των φίλων της

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Cajsa von Zeipel έχει φτιάξει ένα όνομα για τον εαυτό της, χάρη στο ταλέντο της να μετατρέπει εύπλαστα υλικά σε επιβλητικά γλυπτά. Αν γνωρίζετε την δουλειά της, τότε θα ξέρετε ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και ότι οι παραδοσιακές τεχνικές υπηρετούν το έργο του επαναπροσδιορισμού της ζωγραφικής, της περφόρμανς και φυσικά της γλυπτικής.

Στην τελευταία της έκθεση, Insulting the Archive, δημιούργησε μια σειρά από κολοσσιαίες πέτρινες γυναίκες, που ήρθαν στη ζωή με 3D λάξευμα, ζωγράφισμα και επίστρωση και φανερώνει τα γυμνά κορμιά που «καπνίζουν, πηδιούνται και τραβούν τα μαλλιά τους»

To Insulting the Archive είναι ένας διάλογος για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα ανάμεσα σε φίλους κι έτσι, κάθε χαρακτήρας της συνδιαλέγεται με την γυναίκα που είναι δίπλα. «Είναι εκνευριστικό. Η προσέγγιση της κλασσικής γλυπτικής ήταν πάντα η μείωση της κλίμακας και της φόρμας των γυναικών. Μην πιστεύετε ότι λένε -η κλασσική προσέγγιση ακόμη εξασκείται πολύ.»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ποικιλόμορφη απεικόνιση και η ισότητα των φύλων στην υψηλή τέχνη είναι ανισόρροπη. «Η γυναικεία μορφή μικραίνει και η αντρική μεγαλώνει, υπερβάλλεται. Όχι άλλο από αυτό παρακαλώ!»

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου