Τα test prints είναι εκτυπώσεις που φτιάχνουν οι μεταξοτύπες και οι τυπογράφοι για να δοκιμάσουν την ποιότητα των μελανιών τους. Όποιος/α λοιπόν ασχολείται επαγγελματικά με την τυπογραφία χρησιμοποιεί συνήθως σκάρτα χαρτιά για να κάνει τις δοκιμές του/της, και πολλές φορές κάνει πολλές δοκιμές πάνω στο ίδιο κομμάτι χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι prints τα οποία έχουν πολλές στρώσεις μελανιού πάνω, με εικόνες και σχήματα από διαφορετικούς designers και καλλιτέχνες, οι οποίες συνήθως δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη και δημιουργούν ένα χαοτικό οπτικό αποτέλεσμα.
Για τον μεταξοτύπη TIND, το να συλλέγει test prints απο το εργαστήριό του είναι μια παλιά συνήθεια. Εμπνευσμένος απο άλλους μεταξοτύπες του εξωτερικού, συλλέγει και αρχειοθετεί τα test prints του, και μερικά μάλιστα τα έχει καδραρισμένα στο εργαστήριό του ή τα ανεβάζει στα social media. Για τον TIND, η ομορφιά αυτών των τυχαίων εκτυπώσεων έγκειται ακριβώς σε αυτό το στοιχείο του τυχαίου και της απουσίας συγκεκριμμένου σχεδιασμού• ούτως ή άλλως, TIND σημαίνει “this is not designed” (αυτό δεν είναι σχεδιασμένο), μια φιλοσοφία που διέπει την δουλειά του γενικότερα.
Δεκατέσσερα test prints απο το στούντιο του TIND θα εκτεθούν στο VOID, κρεμμασμένα στον χώρο σαν μια μινιμαλιστική εγκατάσταση χρώματος και χαρτιού. Εφτά ζευγάρια εκτυπώσεων, που αντιστοιχούν στους Εφτά Τυχερούς Θεούς της Ιαπωνικής παράδοσης: τους θεούς που ενέπνευσαν τις πρώτες Ρώσικες κούκλες Ματριόσκα: τις κούκλες που μας θυμίζουν το πως η μια εικόνα περιέχεται μέσα στην άλλη στις εκτυπώσεις του TIND: τις εκτυπώσεις που κρύβουν πολλά επίπεδα και στρώσεις, και περιμένουν να τις ανακαλύψει ο θεατής. Πάνω στον τοίχο θα προβάλλονται λεπτομέρειες απο τα test prints σε μεγάλο μέγεθος, αποκαλύπτοντας την περιπλοκότητα αυτών των εκτυπώσεων, καθώς και τις αλχημικές αντιδράσεις των χρωμάτων, των υλικών, της φόρμας και του νοήματός τους.
Κάθε test print είναι ένα πλέγμα εικόνων, ένα νεφέλωμα ιστοριών. Τα σχήματα μέσα σε αυτό το νεφέλωμα συνεχώς κινούνται και μετατοπίζονται από το ένα επίπεδο στο άλλο, σχηματίζοντας νέες μορφές, αποκαλύπτοντας νέες σχέσεις. Η τυχαιότητα αυτών των εικόνων ακυρώνει την εξουσία κάποιου συγκεκριμένου δημιουργού (authorship), αλλά ταυτόχρονα διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε στρώματος, με την ευκρίνεια αλλά και την αλλόκοτη λογική ενός συνειδητού ονείρου. Δεν μας κάνει εντύπωση που, για τον TIND, το “The Cloud Atlas” είναι από τις αγαπημένες πρόσφατες ταινίες του.
Eγκαίνεια 23 Μαΐου 20:00-23:00
Ωράριο 24-29 Μαΐου 19:00-22:00