Categories: ΕΛΛΑΔΑ

#MeToo: Η Λυδία Σέρβου καταγγέλλει τον συνθέτη Δήμο Μούτση για σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 15 χρονών

Πριν λίγες ημέρες, η τραγουδίστρια είχε περιγράψει μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό μουσικοσυνθέτη, τον οποίο αρχικά δεν είχε κατονομάσει.

Και ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ τι φορούσα τη μέρα που ΣΑΚΑΤΕΨΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ! Ήταν Φεβρουάριος του 1992 όταν ο πατέρας μου, εφημέριος…

Posted by Λυδία Σέρβου on Wednesday, 27 January 2021

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», κατονόμασε το δράστη. Κατείγγηλε τον Δήμο Μούτση ως τον άνθρωπο που «σακάτεψε την ψυχή της». 

«Είχα αποφασίσει να μην αποκαλύψω το όνομά του λόγω της ηλικίας του κυρίως αλλά κι επειδή δεν έχω καμία άλλη απόβλεψη εκτός από τη σωτηρία της δικής μου ψυχής αλλά και άλλων παιδιών για τα οποία θα μπορούσε η καταγγελία μου να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Εξάλλου ο άνθρωπος αυτός είναι 82 χρόνων», δήλωσε η Λύδια Σέρβου στην εφημερίδα.

«Λόγω όμως της μεγάλης έκτασης που πήρε το θέμα και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα το πω. Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης. Και το λέω γιατί πρέπει να διευκρινίσω ρητά ότι δεν είναι άλλοι εμπνευσμένοι και καταξιωμένοι συνθέτες όπως ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος τα ονόματα των οποίων κακώς αναμείχθηκαν από κάποιους», συνέχισε.  

Όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε στον Δήμο Μούτση αν τον έβλεπε ξανά, απάντησε: «Φοβάμαι κατ’ αρχάς πως θα με έπιανε και πάλι πανικός, εάν ιδίως ήμουν μόνη μου. Εάν, ωστόσο, έβρισκα τη δύναμη να ψελλίσω κάτι, θα ήταν ένα μεγάλο “κρίμα” για το ταλέντο που του έδωσε ο Θεός και για το αξιόλογο έργο του που προσωπικά δεν μπορώ να το διαχωρίσω από τον άνθρωπο».

POPAGANDA