Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την κατακραυγή, η ΝΔ ψήφισε υπέρ της άμβλωσης ως ανθρώπινο δικαίωμα

Εγκρίθηκε χθες τελικά στο Ευρωκοινοβούλιο η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) του ΕΚ που χαρακτηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.

Με 378 υπέρ, 255 κατά και 42 αποχές η έκθεση εγκρίθηκε κυρίως με τη στήριξη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων. Οι καταψηφίσεις προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το υπερσυντηρητικό ECR και την ακροδεξιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μετά την δημόσια κατακραυγή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν, μία πρακτική στην οποία επιδίδονται αρκετά συχνά, με τελευταίο παράδειγμα την αναδίπλωσή τους για το κοινό ψήφισμα κατά της Ουγγαρίας και του απαράδεκτου νομοθετήματός της εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, για το οποίο τηρούσαν σιγή ιχθύος μέχρι να ξεσπάσει θύελλα εντιδράσεων.

Νωρίτερα, συμπορευόμενοι με τους υπερσυντηρητικούς της ομάδας ECR, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν υπερψηφίσει το αίτημα να μη συζητηθεί, και άρα να μην κατέβει προς ψήφιση, η έκθεση ως… απαράδεκτη!

Ευτυχώς όμως, δεν επετράπη ένα ακόμη πισωγύρισμα στα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών!

Πηγή: www.rosa.gr

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA