Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο 2015 προβλέπει ο κ. Σκουρλέτης την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέσα στο 2015 φαίνεται ότι θα επιτευχθεί η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη. Συγκεκριμένα είπε ότι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο φάσεις, η μία θα γίνει μέσα στο 2015 και η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, ενώ τόνισε ότι δεν διαπίστωσε κάποια αντίδραση από τους εταίρους.

Επίσης, ο υπουργός, έθιξε και το θέμα των αναλογιστικών μελετών των Ταμείων στηρίζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά. Ανέφερε λοιπόν ότι ο κ. Ρωμανιάς ανέδειξε έναν λάθος τρόπο πάνω στον οποίο βασίστηκαν οι αναλογιστικές μελέτες και επισημαίνει ότι αυτό έγινε σκόπιμα. Ο κ. Σκουρλέτης δίνει μια δική του ερμηνεία υποστηρίζοντας ότι «Σκοπός ήταν να διογκωθεί το θέμα της βιωσιμότητας των Ταμείων, άρα να υπάρξει το κατάλληλο πολιτικό κλίμα για περικοπές και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» και προσέθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια αναλογιστική μελέτη και διαπιστώνεται η βιωσιμότητα ενός Ταμείου χωρίς να εξετάζεται η περιουσία του. Επίσης, είπε ότι «να κάνουμε με πραγματικούς όρους και δεδομένα αναλογιστική μελέτη και να δούμε τι χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο». Χθες, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Ρωμανιά να αποδείξει όσα υποστηρίζει, μιας και τα λεγόμενά του προκάλεσαν από άτομα της πολιτικής ζωής της χώρας ποικίλες αντιδράσεις.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό την επέκταση του θεσμού σε όλη τη χώρα μετά τη λήξη του πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε στους δήμους 13 περιφερειών. Ωστόσο, δεν απέρριψε το γεγονός να διαφοροποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πηγή: in.gr

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη