Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μέρκελ: «Ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους Έλληνες»

Η Αγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν κοινές δηλώσεις και έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην τελευταία επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στη χώρα μας ως Γερμανίδας καγκελαρίου. Οι δηλώσεις των δυο ηγετών ξεκίνησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αναφορά στη 16χρονη θητεία της (σ.σ. είναι ο 8ος πρωθυπουργός που τη συναντά) και για τη σφραγίδα που αφήνει η Άγκελα Μέρκελ. «Κυρία καγκελάριε, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα απ’ αυτή που γνωρίσατε, κάτι που αναγνωρίζουν και οι συμπολίτες σας».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι διαφορετικό για την κρίση του ευρώ και πως θα πορευθεί στο δημοσιονομικό σκέλος από εδώ και πέρα η κα Μέρκελ απάντησε:

«Νομίζω ότι τότε είμασταν όλοι εξαιρετικά σοκαρισμένοι για το πόσο ευάλωτο ήταν το ευρώ και αυτό έπληξε τις χώρες με μεγαλύτερο χρέος. Εγώ δεσμεύθηκα υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ. Βέβαια, ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας αλλά κοιτάξτε υπήρξαν και διαφορετικές κυβερνήσεις που θεώρησαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Έγιναν πολλά βήματα αλλά λύση δεν ήταν μόνο η σταθεροποίηση του ευρώ. Η Ευρώπη γερνάει και μόνο αν γίνουμε καινοτόμοι και δημιουργικοί θα βρούμε πηγές για ανάκαμψη. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και εύκολο καθήκον για τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Στις καλές εποχές δεν υπήρξε καλή διαχείριση για να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες εποχές. Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια μόνο αν η Ευρώπη είναι καινοτόμα θα διατηρήσουμε την ευημερία μας».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA