Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΜέΡΑ25: «Η ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη για το όργιο βίαιης αυθαιρεσίας των ΜΑΤ βγάζει “τρελούς” χιλιάδες πολίτες»

«Αν η ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη για το όργιο βίαιης αυθαιρεσίας των ΜΑΤ βγάζει “τρελούς” χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν τις σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στα Εξάρχεια, τότε να θυμίσουμε και την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, σε ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, σχετικά με την αποσαφήνιση του πλαισίου αστυνομικών ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει το κόμμα με αφορμή τα βίαια ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν από τα Εξάρχεια στις 6 Δεκέμβρη. 

Και συνεχίζει «σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Οικονόμου λέει στους Έλληνες πολίτες πως η χρήση των δακρυγόνων δείχνει την ευαισθησία της Κυβέρνησης, που εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιεί σφαίρες (!) και καταλήγει πως η Υπουργική απόφαση που ορίζει τα της χρήσης τέτοιων μέσων είναι απόρρητη! Επομένως, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνουν χάρη στους πολίτες που δεν μας πυροβολάνε, ανάγοντας ταυτόχρονα την καταστολή των διαφωνούντων σε θέμα εθνικής ασφάλειας – διαφορετικά, πώς αλλιώς αιτιολογείται ο απόρρητος χαρακτήρας της σχετικής υπουργικής απόφασης;
Πλέον μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως κανείς πολίτης δεν ασφαλής. Όσο ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί τον κ. Χρυσοχοϊδη στη θέση του χρεώνεται προσωπικά αυτή την κατάλυση των κανόνων της Δημοκρατίας».

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης