Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: στάσεις εργασίας και νέο Δ.Σ.

Σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας προβαίνουν σήμερα (10.00-13.00 και 18.00-21.00) οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, λόγω της  “μεγάλης δυσκολίας στην τακτική καταβολή της μισθοδοσίας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για το μέλλον του Μεγάρου και των εργαζομένων που μας έχουν εξουθενώσει”. Οι κινητοποιήσεις είναι η αρχή για μια νέα σειρά στάσεων. Να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2015 συνεχίζουν λαμβάνουν «έναντι» της μισθοδοσίας τους, έφεραν σε πέρας τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλες τις αίθουσες αλλά και στο Παγοδρόμιο, ενώ σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων συνέρρευσαν στους χώρους του περισσότεροι από 50.000 θεατές και επισκέπτες. 

“Δύο εβδομάδες μετά τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης για άμεση λύση, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη”, σημειώνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνέλευση της 12ης Ιανουαρίου. 

Στην ίδια ανακοίνωση θίγεται και  ο τερματισμός της θητείας του Δ.Σ. του Οργανισμού με το οποίο το Σωματείο των εργαζομένων διαπραγματεύεται, στις 31 Ιανουαρίου. Σήμερα πάντως ανακοινώθηκε ότι συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την παρακάτω σύνθεση: Πρόεδρος Δ.Σ. αναλαμβάνει ο Νικήτας Μυλόπουλος, αντιπρόεδρος η Αναστασία Λαδά, γενικός γραμματέας η Ιωάννα Ναούμ και ταμίας ο Ραφαήλ- Ρόλλυ Γκατένιο. Μέλη: Κωνσταντίνος-Σωτήριος Βόμβολος, Δήμος Γκουνταρούλης, Ίντα Μασαράνο, Ιουλία Πιπινιά, Δάφνη Τραγάκη και Ιωάννης Τσιτσελίκης.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης