Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη επιτυχία του «SPECTRE» στο ελληνικό box office

Συγκεκριμένα, η ταινία που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες έφτασε από την πρώτη ημέρα προβολής της τα 40.673, ενώ συγκέντρωσε στο πρώτο της τετραήμερο 166.068 εισιτήρια σε πανελλαδικό δίκτυο κυκλώματος, αποδεικνύοντας τη δυναμική ενός ήρωα που έχει διδάξει πως το στυλ μπορεί άνετα να συμβαδίσει με τους πυροβολισμούς.

Το «Spectre» ανοίγοντας σε 175 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασε ακόμη και το ρεκόρ που είχε κάνει το «Skyfall» τρία χρόνια πριν, όπου στο πρώτο του τετραήμερο συγκέντρωσε 165.301 εισιτήρια.

Και από το ρεκόρ εισπράξεων σε αγγλικό έδαφος, όπου με 70 εκατομμύρια δολάρια καταγράφηκε ως η ταινία με το καλύτερο άνοιγμα ταινίας στην ιστορία του βρετανικού box office, μέχρι την εντυπωσιακή πορεία στην εβδομάδα που ακολούθησε, το «Spectre» έφτασε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συγκεντρώνοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μονάχα 10 ημέρες στην Αμερική.

Σύνοψη

Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν στέλνει τον James Bond σε μια μοναχική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Lucia Sciarra (Monica Bellucci), την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία. Ο Bond εισχωρεί σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την εγκληματική οργάνωση, γνωστή ως SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion).

Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Max Denbigh (Andrew Scott), ο νέος αρχηγός του Κέντρου της Εθνικής Ασφάλειας, θέτει υπό αμφισβήτηση τις τακτικές του Bond και αλλά και τη MI6 με επικεφαλής τον νέο M (Ralph Fiennes). Ο Bond στρατολογεί κρυφά τη Moneypenny (Naomie Harris) και τον Q (Ben Whishaw) για να τον βοηθήσουν να βρει τη Madeleine Swann (Léa Seydoux), την κόρη του παλιού του αντιπάλου του Mr White (Jesper Christensen), που μπορεί να εξιχνιάσει το δίκτυο της SPECTRE. Ως κόρη ενός δολοφόνου, μπορεί να καταλάβει τον Bond με έναν τρόπο που οι περισσότεροι αδυνατούν να συλλάβουν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Sam Mendes
Σενάριο (βασισμένο στους χαρακτήρες του Ian Fleming): John Logan, Neal Purvis, Robert Wade
Παραγωγοί: Barbara Broccoli, Michael G. Wilson
Παίζουν: Daniel Craig, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Lea Seydoux, Dave Bautista, Ben Whishaw, Naomie Harris
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Hoyte Van Hoytema, FSF NSC
Σχεδιασμός Παραγωγής: Dennis Gassner
Μοντάζ: Lee Smith ACE
Μουσική: Thomas Newman

Visit
https://www.facebook.com/JamesBond007GR/

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA