Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με δάκρυα στα μάτια κρέμασε τα γάντια του ο Τζίτζι Μπουφόν – Αποκλεισμός σοκ για την Ιταλία από το Μουντιάλ του 2018

«Λυπάμαι και αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Ιταλούς για το αποτέλεσμα, όχι για την εμφάνιση. Αλλά ξέρω ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει». Λόγια του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή  Τζιαν Πιέρο Βεντούρα μετά την αποτυχία της Ιταλίας να προκριθεί  στο Μουντιάλ της Ρωσίας. «Μην πείτε ότι δεν υπήρχε τακτική στην ομάδα, το παιχνίδι αυτό δείχνει το αντίθετο. Θα υπήρχαν τόσα πράγματα να πω, αλλά ξέρω ότι απόψε μετράει το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
 
Πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν: «Λυπάμαι όχι για μένα, αλλά επειδή αποτύχαμε σε κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικά σημαντικό. Δεν έχω καμία απογοήτευση που σταματάω, επειδή ο χρόνος περνάει και αυτό είναι σωστό. Λυπάμαι που το τελευταίο μου παιχνίδι είναι ο αποκλεισμός από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. «Αυτή είναι η μόνη λύπη που έχω, και σίγουρα όχι το τέλος, αφού ο χρόνος περνάει για όλους. Λυπάμαι που το τελευταίο μου σημαντικό παιχνίδι συμπίπτει με αυτόν τον αποκλεισμό».

Ο Μπουφόν είχε ανακοινώσει ούτως ή άλλως πως, αν η Ιταλία προκρινόταν στο Μουντιάλ, θα ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για τον ίδιο, αφού στη συνέχεια θα αποχωρούσε απ’ τη δράση. Ωστόσο, λόγω του αποκλεισμού επισπεύσθηκε η ανακοίνωση της αποχώρησης. Αυτό σημαίνει πως ο 40χρονος τερματοφύλακας δεν θα καταφέρει να “σπάσει” το ρεκόρ περισσότερων παρουσιών σε τελική φάση Μουντιάλ, μένοντας στις πέντε, όπως οι Λόταρ Ματέους και Αντόνιο Καρμπαχάλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA