Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μάσκα: Ποιες αλλαγές συζητούνται για την χρήση της σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παρούσα φάση δεν συζητείται η επιστροφή στην καθολική χρήση μάσκας και οι κανόνες θα παραμείνουν ως έχουν.

Έτσι, προς το παρόν η χρήση μάσκας θα συνεχιστεί σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων όμως, συζητείται σοβαρά αν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργήσουν ως μεικτοί ή ως αποκλειστικά αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους.

Παράλληλα, το Μαξίμου εστιάζει στους εντατικούς ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα και όπου αλλού παρατηρούνται συρροές. Οι έλεγχοι δεν θα αφορούν μόνο στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά θα ενταθούν και στα νησιά και λοιπούς τουριστικούς προορισμούς.

Δεδομένου ότι ο χρονικός ορίζοντας για τις αλλαγές στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουλίου, οι όποιες ανακοινώσεις σε περίπτωση νέων αποφάσεων αναμένονται μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Από αύριο, Πέμπτη, οι χώροι διασκέδασης θα εξυπηρετούν μόνο καθήμενους πελάτες και το «λουκέτο» θα μπαίνει από την πρώτη παράβαση, μετά την νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Με βάση πάντως τα όσα έχουν προαναγγελθεί μέχρι στιγμής, από τις 15 Ιουλίου, χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν ως εξής: 

  • Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.
  • Στους μεικτούς χώρους θα μπορούν να προσέρχονται και οι μη εμβολιασμένοι αλλά με τεστ. Η πληρότητα θα είναι 50% με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά. Θα απαιτείται αρνητικό rapid test για τους μη εμβολιασμένους και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

ΠΗΓΗ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA