Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Νέα Πέραμος για λίγο θα γίνει κάτι σαν το Μαλιμπού

Φωτογραφίες: Vaibone

Δύο νέοι καλλιτέχνες, ο street artist Νίκος Πυρομαλης aka River, και ο Mc/Dj Γιώργος Tουρλούκης ή Deezy Kayagum, είχαν την ανάγκη να επέμβουν στην πόλη όπου μεγάλωσαν και ζουν και να αφήσουν το δικό τους προσωπικό αποτύπωμα στην εικόνα της. Έτσι είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν το πρώτο Malibu Graffiti Festival στην Νέα Πέραμο, μια πόλη που είχε ανάγκη από μια καλλιτεχνική, συλλογική παρέμβαση. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να ενισχύσει την περιοχή τόσο στην ανάπλαση και την αναμόρφωσή της όσο και στην προώθηση της ελεύθερης έκφρασης των συμμετεχόντων με μοναδική υποχρέωση τον σεβασμό των υπολοίπων. «Αυτό που πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε σε αρχικό στάδιο είναι να περάσει ο κόσμος καλά, αλλά και να γίνει το φεστιβάλ, θεσμός».

Η Νέα Πέραμος είναι  ένα πανέμορφο μέρος 35 χλμ. δυτικά της Αθήνας και σε απόσταση μόλις 30 λεπτών. Εκεί είχαν τα πρώτα τους ερεθίσματα, έκαναν τα πρώτα τους έργα, επομένως δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν καλύτερο μέρος για την διοργάνωση του event. Το όνομα του φεστιβάλ είναι έμπνευση της παρέας, η οποία συνήθιζε να αποκαλεί την περιοχή της Νέας Περάμου με το όνομα της πασίγνωστης παραλίας του Los Angeles, Malibu, εξαιτίας της καταγάλανης θάλασσας και των πολλών φοινίκων που συναντάς με το που φτάνεις εκεί.

Τόσο ο Δήμος όσο και η κοινωνία ήταν θετικοί στο άκουσμα αυτής της πρωτοβουλίας. «Για μια τέτοια διοργάνωση χρειάζονται αρκετά χρήματα, οπότε έπρεπε κάπως να τα βρούμε. Πήγαμε σε όλα τα μαγαζιά λοιπόν και ζητήσαμε χορηγίες, τους εξηγήσαμε τι ακριβώς θα γίνει και πόσο σημαντική θα ήταν η βοήθεια τους, οπότε όλοι έδωσαν από κάτι, ο καθένας ότι μπορούσε, και έτσι καταφέραμε να μαζέψουμε ένα αρκετά καλό ποσό». 

Ο χώρος που θα βάψουν οι καλλιτέχνες στις 2 Ιουλίου βρίσκεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Περάμου, το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και το δημοτικό σχολείο. «Θέλουμε τα έργα να μείνουν εκεί, κι ελπίζουμε ότι όπως εμείς διοργανώνουμε με θρησκευτική ευλάβεια το event και επιθυμούμε τα έργα να παραμείνουν ακέραια στην θέση τους, άλλο τόσο το θέλει και ο κόσμος γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι θα τα σεβαστεί». 

Στο φεστ θα λάβουν μέρος 40 καλλιτέχνες εκ των οποίων οι Urid, Zota, Nique, Glos 74, Kima, Fotizontas, Jimo, Fuze 90, Rtmone, Icek, Soron, Con the Geeza, Kiser, Νάντια Στασινού, River, Wibone, Orgy, Nutu, Zamie, Kalm 8, Achilles, Nsi, Bonaramis, Λάστιχο, Moet. Οποιοσδήποτε έχει τρέλα με το βάψιμο να ζητήσει λίγο χώρο για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στους πολύχρωμους τοίχους. Την μουσική θα αναλάβουν οι Eazyᴠᴀɪʙᴏɴᴇ, Dopeboy, Deezy Kayagum και SayO, ενώ το event ξεκινάει από τις 10 το πρωί μέχρι ό,τι ώρα αντέξουν να βάφουν οι καλλιτέχνες, να παίζουν μουσική οι djs και να διασκεδάζουν οι επισκέπτες. 

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου