Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS στην Μεγάλη Σαχάρα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν τον Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, ηγέτη του Ισλαμικού κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος χθες στο Twitter προσθέτοντας πως «το έθνος σκέφτεται απόψε όλους τους ήρωές του που πέθαναν για τη Γαλλία (…) Η θυσία τους δεν είναι μάταιη».

Ο Μακρόν υποστηρίζει πως ο αλ Σαχράουι «εξουδετερώθηκε» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο, αν και η τρομοκρατική οργάνωση έχει αναπτύξει δράση στα σύνορα μεταξύ Μάλι και Νίγηρα.

Σενάρια για το θάνατο του ηγέτη είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες στο Μάλι, αλλά οι αρχές της περιοχές δεν είχα προχωρήσει σε επιβεβαίωση.

Για «αποφασιστικό χτύπημα εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας» έκανε λόγο σε δική του ανάρτηση η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. «Ο αγώνας μας συνεχίζεται» υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αλ Σαχράουι είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση του 2017 στο Νίγηρα, όπου τέσσερα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ και τέσσερα του στρατού του Νίγηρα έπεσαν νεκρά. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA