Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Θολότητα στο πόσιμο νερό, λόγω του σεισμού

Θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης της Λάρισας παρατηρήθηκε σήμερα, Πέμπτη, εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώθηκε εκτάκτως, ότι «γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού και η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας».

Στην ανακοίνωση της, η Δημοτική Επιχείρηση αναφέρει ότι «μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό».

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώθηκε επίσης ότι γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές, μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA