Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κρύο και βοριάδες την Δευτέρα 13/2

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά για ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα φτάσει έως 04 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μόνο στην Ήπειρο από -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο παρουσιάζονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και τα νοτιά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μονό στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 και στα βόρεια από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.  

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου