Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα στον Πύργο έπειτα από καταγγελίες του Δημάρχου

Παρέμβαση εισαγγελέα στον Πύργο μετά από καταγγελίες του Δημάρχου – «Αντί για κατ’ οίκον περιορισμό πάνε για καφέ»

Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας στο ζήτημα της επιδημίας του κοροναϊού έθιξε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου, σημειώνοντας ότι στον Πύργο άνθρωποι που είναι συγγενείς ή έχουν έρθει σε επαφή με αυτούς του γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους, κυκλοφορούν ελεύθερα σε καφετέριες και αγορές. Οι καταγγελίες του Δημαρχούν προκάλεσαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, την αντίδραση του εισαγγελέα.

Η εισαγγελία Πύργου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Τάκης Αντωνακόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, κατήγγειλε ότι ενώ ο Πύργος, όπως και ολόκληρος ο νομός Ηλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τα κρούσματα κοροναϊού, κάποιοι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών για μέτρα προστασίας, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία, όσο και των άλλων.

«Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά», σημειώνει ο Τάκης Αντωνακόπουλος. «Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο στη διάδοση της ίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, σίγουρα είναι αρκετοί με βάση και τα διαγνωσμένα κρούσματα και με βάση αυτούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν, πάνε στα καφενεία, στην αγορά», πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος του Πύργου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του Πύργου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορωναϊού, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης