ΚΛΠ

Το φετινό Vans Shop Riot, η μεγαλύτερη γιορτή του skateboarding, μας έφερε πιο κοντά από ποτέ!

10 skateshops με τους καλύτερους riders της εγχώριας σκηνής, μοναδικά tricks, έκθεση φωτογραφίας, πλήθος κόσμου και πολλές εκπλήξεις, είδαμε φέτος στον απόλυτο street skate διαγωνισμό της Vans. 

Για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον Vans Shop Riot Greece, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Maroussi Skatepark, συγκεντρώνοντας όλη τη skate κοινότητα της Αθήνας και τους θαμώνες της Vans, σε μια ημέρα αφιερωμένη στην skate κουλτούρα και όχι μόνο.

Το Vans Shop Riot αποτελεί έναν ευρωπαϊκό θεσμό που σκοπό έχει, μέσα από τις στάσεις που κάνει σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, να ενώσει την τοπική σκηνή του skateboarding ενισχύοντας το ομαδικό πνεύμα και προωθώντας τους τοπικούς αθλητές.

Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 10 skateshops από την Ελλάδα με ομάδες των 3 riders και διεκδίκησαν την πολυπόθητη θέση στον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό στο Βερολίνο στις 22 Οκτωβρίου, δίπλα στα καλύτερα skate shops της Ευρώπης. Μετά από μια ημέρα γεμάτη skateboarding, το Ministry of Concrete κατέκτησε την 3η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 750€, ενώ ο μεγάλος τελικός δόθηκε ανάμεσα στο Color Skates και το Slut Boardshop

Ύστερα από μια συναρπαστική μονομαχία, ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το Slut Boardshop, κατακτώντας την 1η θέση, εξασφαλίζοντας την θέση του στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού στο Βερολίνο, αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 1.500€. Το Color Skates, για ακόμη μια χρονιά εντυπωσίασε, κατακτώντας την 2η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ ενώ νικητής του Spitfire Best Trick αναδείχθηκε ο Χρήστος Σεφερλής, κερδίζοντας το έπαθλο των 500€.

Φυσικά δεν θα μπορούμε να λείπει από την φετινή διοργάνωση το Girls Skate Session, όπου τα κορίτσια με τις σανίδες τους κυριάρχησαν στον χώρο και εντυπωσίασαν το κοινό.

Για πρώτη φορά το Vans Shop Riot Greece φιλοξένησε την Leica Academie Athens η οποία παρουσίασε μια έκθεση με φωτογραφίες με αθλητές από την τοπική κοινότητα και κάλεσε τους φωτογράφους της σχολής σε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό project όπως είναι το Vans Shop Riot. Παράλληλα μέσω διαγωνισμού δόθηκαν μεγάλα δώρα από τη σχολή όπως υποτροφίες και σεμινάρια.

Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι αυτής της γιορτής ήταν δύο special donation activation  από τη Vans για το Free Movement. Τα φετινά συλλεκτικά T-shirts του Vans Shop Riot, τα οποία έγιναν sold – out από την πρώτη ώρα, παραχωρήθηκαν στο Free Movement, δίνοντας την δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να το κάνουν δικό τους. Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκε, έγινε δωρεά στο Free Movement για την προώθηση και την υποστήριξη της κοινότητας skateboarding της Αθήνας. Επιπλέον μέσω ενός Hippy Jump Contest για τους διαγωνιζόμενους, είδαμε κάποια από τα υψηλότερα άλματα με skate να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των θεατών. Όσο πιο ψηλά ανέβαινε ο πήχης τόσο μεγαλύτερο ήταν το donation της Vans στο Free Movement.

Στο Vans Shop Riot συμμετείχαν επίσης, το Darkside Tattoo Society, με δώρα για τους νικητές και η Samsung με ένα movie booth για τους θεατές.

Τέλος, το Vans Shop Riot δεν θα μπορούσε να μην γεμίσει αυτή τη γιορτή του skateboarding με πολλές ακόμα εκπλήξεις, βάφλες Vans και hot dogs για τον κόσμο, αλλά και πολλά δώρα. 

Μέχρι την επόμενη χρονιά… Athens stay tuned!

#vansgr #vansshopriot #vansskateboarding

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA