ΚΛΠ

Εκδήλωση του δήμου Αγίου Δημητρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μάρτη και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΔΕΠΙΣ) διοργανώνει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γυναικεία πολυεπίπεδη εκδήλωση «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ» τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Δημητρίου 55 -εντός Δημαρχείου).

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος θα συνομιλήσει με 7 γυναίκες ξεδιπλώνοντας με μαεστρία τις ιστορίες τους, τις σκέψεις και τις απόψεις τους μέχρις ότου ταυτιστούμε και καταλάβουμε ότι είμαστε όλες μία. Μία μπουνιά, μια αγκαλιά, ένας άνθρωπος με πολλά πρόσωπα. 

Την πολύπτυχη πολυπλοκότητα όλων των λεπτών αποχρώσεων της ζωής και της μοναδικότητας μιας γυναίκας θα σκιαγραφήσουν πολιτικοί, πρωταθλήτριες, εργάτριες του πνεύματος, τολμηρές εργάτριες της ψυχής και της αλληλεγγύης, μάνες, σύντροφοι, γυναίκες, άνθρωποι.

Καλεσμένες θα είναι:

Αναστασία Γερολυμάτου – Surfer 82 ετών/Ρεκόρ Γκίνες

Δώρα Καραδήμα – Διασώστρια/Πλήρωμα Ασθενοφόρου 

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου –  Πλοίαρχος, Γιατρός Πολεμικού Ναυτικού και Μαιευτήρας/Γυναικολόγος

Ποθητή Κυνηγοπούλου – Μαραθωνοδρόμος ΑμεΑ

Σοφία Μπεκατώρου – Ολυμπιονίκης /ορόσημο metoo Ελλάδας

Στέλλα Κάσδαγλη – Συγγραφέας, μεταφράστρια και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top

Μαρία Ανδρούτσου – Αιρετή/Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Τη συζήτηση θα ακολουθήσει η Μουσική Παράσταση της Αγγελικής Τουμπανάκη  με τίτλο ” For Women ” ενώ την εγκάρδια ατμόσφαιρα θα ολοκληρώσει το ανοιχτό cocktail bar van που θα λειτουργεί στο χώρο.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε άνθρωποι και θα έπρεπε να παλεύουμε μόνο για ό,τι παλεύει κάθε άνθρωπος. Χωρίς διαχωρισμούς, φύλα, διακρίσεις.

Είμαι εσύ,  είμαι εγώ,  είμαι εδώ! Κι εδώ να είσαι κι εσύ!

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA