Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Αρνούνται να δουν τον πρωθυπουργό

Στα δύο χωρίστηκαν οι αγρότες στην πανελλαδική συνάντηση που έγινε την Τρίτη στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστησαν αντιπροσωπείες από 66 μπλόκα.

Οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από τη σύσκεψη, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία. Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης «εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε».  Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο».

Οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς αν δεν αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, θα κλείσουν και πάλι τους δρόμους 12:00-14:00 και 18:00-21:00 και θα κατέβουν σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι τις 7 το απόγευμα οπότε και θα γίνουν τα εγκαίνια της 26ης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Το μπλόκο των Τεμπών συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστή γραμμή.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν τα Τέμπη, από 12:00 έως 15:00. Σχετική ανακοίνωση για τη διακοπή κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, η οποία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απαγορεύει την κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές.

Δική του σύσκεψη έκανε και το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 37 μπλόκα. Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εξάωρους αποκλεισμούς (12:00-18:00) δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, ενώ στο τραπέζι «έπεσε» η πρόταση και για ολοκληρωτικό μπλακ-άουτ.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, όταν βούλγαροι οδηγοί φορτηγών εκνευρίστηκαν με την πολύωρη αναμονή και συνεπλάκησαν με αγρότες. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

POPAGANDA