Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης-Βουλή: «Έπρεπε να ισορροπήσουμε σε δύο παράλληλες και συχνά αντίθετες ανάγκες: Την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, τόνισε πως «Σήμερα η χώρα μας διαθέτει αποτελεσματικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Και έναν ΕΟΔΥ που δεν έχει σχέση με αυτόν που παραλάβαμε. Η χώρα αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των τεστ που διεξάγει. Είμαστε περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των τεστ που κάνουμε. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε rapid test. Όλα αυτά έγιναν από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα».

«Ο στόχος όλων μας ήταν η αποφυγή ενός δεύτερου οριζόντιου δρακόντειου lockdown» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε πως «Έπρεπε εμείς, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να ισορροπήσουμε σε δύο παράλληλες και συχνά αντίθετες ανάγκες. την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας. Επιλέξαμε όλο αυτό το διάστημα τις τοπικές παρεμβάσεις. Εξηγήσαμε ότι αν μπορέσουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας που υποδεικνύουν οι ειδικοί θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο 2ο lockdown. Το ίδιο έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης