Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Σταματάει την καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων

Τη χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αποφάσισε η Κύπρος. Ανάμεσα στα μέτρα που χαλαρώνουν είναι και ο τερματισμός της καθημερινής ανακοίνωσης των κρουσμάτων.

Όπως δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε χαλαρώσεις πέραν των εισηγήσεων των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, προχωρώντας σε 14 χαλαρώσεις οι οποίες αφορούν σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Μετά την έναρξη της ισχύος των χθεσινών αποφάσεων, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους, σε καταστήματα λιανικού εμπορίου περιλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων και σε χώρους παροχής υπηρεσιών χωρίς την επίδειξη SafePass, ενώ από τις 15 Απριλίου τερματίζεται και η καθημερινή ανακοίνωση θετικών περιστατικών και νοσηλευομένων. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε από τις 18 Απριλίου και η κατάργηση του «Cyprus Flight Pass» το οποίο υποχρεούνται σήμερα να συμπληρώνουν όσοι εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω των αεροδρομίων. 

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι «η σημερινή ανακοίνωση ελάφρυνσης των μέτρων δεν πρέπει να παρερμηνευθεί και να δώσει λάθος μήνυμα». Επεσήμανε ότι «ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Είναι ακόμη διάσπαρτος στην κοινότητα. Γι’ αυτό εξάλλου και 200 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ με COVID» και επικαλούμενος τις συστάσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι:

Από τις 11 Απριλίου η Κύπρος:

  • Καταργεί την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
  • Καταργεί το SafePass σε χώρους εργασίας, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. (Συστήνεται η διενέργεια self-test σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων). Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα και επαγγελματίες υγείας.
  • Καταργεί την επίδειξη SafePass σε επιχειρήσεις οι οποίες εξυπηρετούν κοινό, καθώς και τα Τμήματα/Υπηρεσίες του κρατικού και ευρύτερου κρατικού τομέα τα οποία εξυπηρετούν κοινό.
  • Καταργείται την επίδειξη SafePass, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς χώρους, χώροι εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σε εργοτάξια και επιχειρήσεις παρεμφερούς δραστηριότητας, σε λαϊκές αγορές, παζαράκια και λαϊκά πανηγύρια.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA