Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κερατέα: Εκκενώνεται και δεύτερος οικισμός – Τουλάχιστον δέκα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στην Κερατέα καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να την εκκενώσουν. 
 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής έχουν καεί και κάποια σπίτια.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου 6 μποφόρ με στροβιλισμούς που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Μαρκάτι προς Λαύριο, ενώ λίγη ώρα αργότερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Συντερίνα.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Αγνοείται γυναίκα με κινητικά προβλήματα

Για μεγάλο και ανεξέλεγκτο μέτωπο της φωτιάς έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Σκάι, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, ενώ και ο γιός της δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ακόμη ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Για τιτάνια προσπάθεια να ανασχεθεί το πύρινο μέτωπο πριν κατευθυνθεί προς Φώκαια μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον Σκάι ενώ γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινούνται στον οδικό άξονα μεταξύ Κερατέας και Αγίου Κωνσταντίνου.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Κερατέα προχώρησε η Τροχαία καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

Παλιά λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA