Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Κατέρρευσε» η European Super League, αποχώρησαν όλες οι αγγλικές ομάδες

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την αρχή αργά το βράδυ της Τρίτης (20/04) και λίγο αργότερα ακολούθησαν και οι τέσσερις από τις υπόλοιπες πέντε αγγλικές ομάδες, που συμμετείχαν στην European Super League, η οποία καταρρέει πλέον σαν «χάρτινος πύργος». Λίγη ώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των «12» της ESL, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι, ανακοίνωσαν επισήμως ότι αποχωρούν απ’ το εγχείρημα. Στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ, μάλιστα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς, ο πρόεδρος της ομάδας, Εντ Γούντγουορντ παραιτήθηκε από τη θέση του. Η Ίντερ έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που ανακοίνωσε πως «δεν είναι πλέον μέρος του πρότζεκτ της Super League». Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, σήμανε και αυτός την υποχώρηση λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις των αγγλικών ομάδων δηλώνοντας: «Για να είμαι ειλικρινής η αποχώρηση των αγγλικών ομάδων βάζει τέλος στο σχεδιασμό», τόνισε ο Ιταλός επιχειρηματίας στο Reuters βάζοντας παράλληλα τέλος στις φήμες περί παραίτησής του από τη «μεγάλη κυρία». Σήμερα, την απόφαση της να αποχωρήσει από τη διοργάνωση έκανε γνωστή και η Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ αναμένεται να κάνει το ίδιο και η Μπαρτσελόνα, αφού πρώτα θέσει προς ψηφοφορία το ζήτημα στα μέλη της.

Οι επίσημες ανακοινώσεις

  • ΑΡΣΕΝΑΛ: «Ακούσαμε εσάς και την ποδοσφαιρική κοινότητα και ως αποτέλεσμα αποφασίσαμε να αποσύρουμε την παρουσία μας από την προτεινόμενη Super League. Κάναμε ένα λάθος και απολογούμαστε γι’ αυτό».
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: «Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει ότι η εμπλοκή της σε προτεινόμενα πλάνα για τη δημιουργία της European Super League, έχει πλέον διακοπεί».
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: «Δεν θα συμμετάσχουμε στην European Super League».
  • ΤΟΤΕΝΑΜ: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επισήμως, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για να αποσυρθούμε απ’ το γκρουπ που επεξεργάζεται προτάσεις για την European Super League».
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά