Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Ο πατέρας που ξυλοκόπησαν βάναυσα οι αστυνομικοί έχει αναπηρία 80%

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά στην Κατερίνη εναντίον ενός 58χρονου πατέρα με τον γιο του, είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο 58χρονος πατέρας με αναπηρία 80%, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 28χρονου γιου του, η επίθεση των αστυνομικών έγινε καθώς παρακολουθούσαν από συρματοπλέγματα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ηρακλή Λάρισας, στην οποία παίζει ο αδερφός του. Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την καταγγελία, πήγαν να κάνουν έλεγχο στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων για τον κορωνοϊό και όταν ο 58χρονος τους είπε ότι δεν είχε ταυτότητα μαζί του, ξεκίνησε ο άγριος ξυλοδαρμός τους ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. 

Όπως καταγγέλλει ο 28χρονος και η σύζυγος του 58χρονου, κατά την σύλληψή του ο 58χρονος ζήτησε την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κατερίνης καθώς είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό και δεν αισθανόταν καλά. Η διακομιδή του ωστόσο άργησε να γίνει σχεδόν δύο ώρες από τη σύλληψη και παρά τις όποιες εκκλήσεις του, με αποτέλεσμα με το που έφτασε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, να υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Δεν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό των πολιτών, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. (Πηγή: www.rosa.gr)

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά