Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη 08/03

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 5 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί  4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερρά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6  μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο  αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί  5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου