Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για σύλληψη φοιτητή έξω από το σπίτι του για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία για σύλληψη φοιτητή τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από την Ελληνική Αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει τον συλληφθέντα με τα χθεσινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και την εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr η αστυνομία διαρρέει πως ο Γ. Π. συνελήφθη επειδή εντοπίστηκε σε βίντεο να συμμετέχει σε επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ. Συμφοιτητές του καταγγέλλουν χαρακτηριστικά ότι περίπου στις 3 τα ξημερώματα ο φοιτητής, μέλος της ΕΑΑΚ, είδε τους αστυνομικούς να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. 

Εκεί τον συνέλαβαν και τον πήγαν στη ΓΑΔΑ, όπου του ασκήθηκαν τέσσερις κατηγορίες με τη μία να είναι για οπλοκατοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν άφησαν τον Γ. Π. να επικοινωνήσει με τους οικείους του, ενώ οι συμφοιτητές του δεν γνώριζαν τι έχει συμβεί παρά μόνο ότι κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Σήμερα ο συλληφθείς βρέθηκε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων για να περάσει από αυτόφωτο και βρίσκεται στον εισαγγελέα.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε σε άτομα που βρίσκονται στα δικαστήρια να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Το συγκεντρωμένο πλήθος διαμαρτυρήθηκε έντονα και λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις επέτρεψαν να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για οπλοκατοχή έχει αποσυρθεί, ενώ στην Ευελπίδων βρίσκεται αντιπροσωπεία φοιτητών από όλες τις σχολές της Αθήνας για συμπαράσταση.

Το γεγονός σχολιάζει με δήλωσή του στην efsyn.gr o Γιώργος Παπανικολάου, μέλους του ΦΣ. Τοπογράφων ΕΜΠ, μέλος της ΕΑΑΚ αναφέροντας: «Είναι απαράδεκτο το κατασταλτικό κρεσέντο της κυβέρνησης. Μιλάμε πλέον για χουντικές καταστάσεις να στήνουν ενέδρα σε φοιτητή έξω από το σπίτι του επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση. Καλούμε τους συμφοιτητές μας να μην τρομοκρατηθούν, να βγουν στους δρόμους, να υπερασπιστούν το άσυλο, την ακεραιότητά τους και το δικαίωμά τους να δρουν συλλογικά».

Πηγή:  efsyn.gr 
 

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης