Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές αναμένονται την Τετάρτη 20/7

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη με πρόσκαιρες νεφώσεις έως το απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά. Ωστόσο, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών στα δυτικά και βόρεια έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές ή σποραδικούς όμβρους έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος. Συγκεκριμένα, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικούς όμβρους κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία
θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά η μέγιστη και στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικούς όμβρους και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες έως το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αναμένονται τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά ο υδράργυρος θα φθάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, αλλά και πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA